V apríli sme sa zúčastnili 3. projektového stretnutia Food Ethos Education in Schools v Španielsku. Celé veľké dobrodružstvo začalo stretnutím na malom košickom letisku, odkiaľ sme leteli do malebného španielskeho Bilbao. Cestu, ktorá bola pomerne dlhá, sme využili na vzájomné spoznávanie sa a rozprávanie.
Projektu sa zúčastnili krajiny – Slovensko, Turecko, Grécko, Cyprus a samozrejme hosťujúce Španielsko. Témou 3. projektového stretnutia bolo porovnanie stravovacích návykov v minulosti. Išlo o akési porovnanie stravovania sa teraz a v období, kedy vyrastali naši starí rodičia. Pred projektovým stretnutím bolo našou úlohou vyplniť dotazník, ktorý pripravila partnerská škola Centro San Viator v Španielsku. Dotazník sme vypĺňali s našimi starými rodičmi.
Do španielskeho Bilbao sme dorazili neskoro v noci. Na letisku nás už čakali hostiteľské rodiny. S rodinami sme sa zvítali, predstavili sme sa a v priateľskej atmosfére sme vyrazili k ním domov. Miesto, kde sme bývali sa volalo Sopuerta - maličké mestečko s približne 3000 obyvateľmi v autonómnom spoločenstve Baskicko. Hoci sme boli unavení z cesty, boli sme plní očakávaní, čo prinesie nasledujúci týždeň.
V pondelok 8. apríla sme začali oficiálnym stretnutím v škole...viac